Säännöt ja osallistumisoikeus

SÄÄNNÖT

NOME-SM-kokeessa noudatetaan voimassa olevia NOME-B -sääntöjä. 

Voimassa olevat säännöt löydät tästä linkistä.

OSALLISTUMISOIKEUS

SM-kokeeseen ovat oikeutettuja ilmoittautumaan Suomessa rekisteröidyt noutajat, jotka ovat saavuttaneet vähintään yhden VOI1-tuloksen NOME-B -kokeesta ajanjaksona, joka alkaa edellisen vuoden SM-kokeen viimeisestä ilmoittautumispäivästä (16.8.2019) ja päättyy seuraavan vuoden SM-kokeen viimeiseen ilmoittautumispäivään (21.8.2020).

Vuoden 2020 SM-kokeeseen otetaan enintään 36 koiraa. Edellisen vuoden SM-voittajalla on oikeus osallistua kokeeseen ilman tulosvaatimuksia (täytyy ilmoittautua kuten muidenkin). Ne kennelpiirien hallitsevat piirinmestarit, jotka ovat voittaneet piirinmestaruuden VOI1-tuloksella, ovat etuoikeutettuja osallistumaan kokeeseen.

Koirat, jotka ovat saavuttaneet kolme VOI1- tulosta yllämainittuna ajanjaksona, pääsevät varmasti kokeeseen. Koiralle, joka on saavuttanut KVA -arvon ennen edellisen SM-kokeen viimeistä ilmoittautumispäivää, riittää kaksi VOI1-tulosta varmistamaan osallistumisen. Kuluneella kaudella KVA-arvon saavuttaneilta koirilta vaaditaan kolme VOI1-tulosta varmistamaan osallistumisen kokeeseen.

Jos kokeeseen pääseviä koiria ei voi ratkaista yllä olevan ohjeen mukaan, täytetään loput koepaikat alla olevan taulukon mukaan. Tuloksissa huomioidaan viiden parhaan koetuloksen pisteet, tasapistetilanteissa suoritetaan arvonta.

Tulos      Pisteet 

KVA       6

VOI1     6

VOI2     3

VOI3     1